Bewaking op het gebruik van verwisselbare schijven

De bewaking van het gebruik van verwisselbare schijven omvat:

Bewaking op het gebruik van verwisselbare schijven inschakelen:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsApparaatcontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. In het blok Toegangsinstellingen, klikt u op de knop Apparaten en wifinetwerken.

Het geopende venster toont toegangsregels voor alle apparaten die zijn opgenomen in de componentclassificatie Apparaatcontrole.

4. Selecteer in het blok Toegang tot opslagapparaten Verwisselbare schijven.
  5. Selecteer in het geopende venster het tabblad Registratie.
  6. Zet de schakelaar Registratie aan.
  7. Selecteer in het blok Bestandsbewerkingen de bewerkingen die u wilt bewaken: Schrijven, Verwijderen.
  8. Selecteer in het blok Filteren op bestandsindelingen de bestandsindelingen waarvan de bijbehorende bewerkingen door apparaatcontrole moeten worden geregistreerd.
  9. Selecteer de gebruikers of groep gebruikers waarvan u het gebruik van verwisselbare schijven wilt controleren.
  10. Sla uw wijzigingen op.

Als resultaat, wanneer gebruikers schrijven naar bestanden op verwisselbare schijven of bestanden van verwisselbare schijven verwijderen, slaat Kaspersky Endpoint Security informatie over zulke bewerkingen in het gebeurtenislogboek op en stuurt het een bericht naar Kaspersky Security Center. U kunt gebeurtenissen met bestanden op verwisselbare schijven bekijken in de Beheerconsole van Kaspersky Security Center, met name in de werkruimte van het Administration Server-knooppunt op het tabblad Events. Voor de weergave van gebeurtenissen in het lokale gebeurtenislogboek van Kaspersky Endpoint Security moet u het selectievakje Bestandsbewerking uitgevoerd in de instellingen voor meldingen voor het onderdeel Apparaatcontrole inschakelen.